Zorglandgoed Bloemfonteijn

Zorglandgoed Bloemfonteijn
images/projecten/292/bloemfonteijn-foto-1.jpg
images/projecten/292/bloemfonteijn-foto-10.jpg
images/projecten/292/bloemfonteijn-foto-11.jpg
images/projecten/292/bloemfonteijn-foto-12.jpg
images/projecten/292/bloemfonteijn-foto-13.jpg
images/projecten/292/bloemfonteijn-foto-14.jpg
images/projecten/292/bloemfonteijn-foto-15.jpg
images/projecten/292/bloemfonteijn-foto-2.jpg
images/projecten/292/bloemfonteijn-foto-21.jpg
images/projecten/292/bloemfonteijn-foto-22.jpg
images/projecten/292/bloemfonteijn-foto-23.jpg
images/projecten/292/bloemfonteijn-foto-24.jpg
images/projecten/292/bloemfonteijn-foto-3.jpg
images/projecten/292/bloemfonteijn-foto-4.jpg
images/projecten/292/bloemfonteijn-foto-5.jpg
images/projecten/292/bloemfonteijn-foto-6.jpg
images/projecten/292/bloemfonteijn-foto-7.jpg
images/projecten/292/bloemfonteijn-foto-8.jpg
images/projecten/292/bloemfonteijn-foto-9.jpg
Omschrijving:

In het hart van de Betuwe liggen Varik en Heesselt. Aan de rand van deze dorpen, tussen de fruitbomen, bloeit iets heel bijzonders op. Een zorglandgoed waar mensen met een verstandelijke beperking vrijuit kunnen wonen, ‘werken’ en leven. In de privacy van een eigen studio, met 24 uur professionele zorg en 6 hectare aan mogelijkheden voor dagbesteding.

Persoonlijke aandacht, rust en ruimte zijn bepalend voor het welbevinden van mensen met een (meervoudige) verstandelijke handicap. Binnen de reguliere Nederlandse gehandicaptenzorg zijn deze voorwaarden heel lastig te realiseren, zeker voor mensen met een zwaardere zorgindicatie. Hierop hebben initiatiefnemers Rian en Monique Verwoert zorglandgoed Bloemfonteijn ontwikkeld.

Van Kessel Architectuur heeft het ontwerp voor dit zorglandgoed mogen maken. Bouwbedrijf J.C. van Kessel realiseerden de bouw ervan. Beide bedrijven horen net als ons bij de J.C. van Kessel Groep. “We voelen ons vereerd dat we mee mochten werken aan dit bijzondere project”, aldus onze directeur Adrie van Kessel. “We kunnen niet wachten om de eerste bewoners te zien genieten van hun nieuwe thuis”.
Namens Entropal hebben wij alle raam- en deurkozijnen voor dit mooie zorglandgoed geproduceerd en gemonteerd.

Snelle bouw
“De bouw van het zorglandgoed is zeer voorspoedig verlopen, “ aldus Rian Verwoert. “In februari van 2014 is de eerste paal geslagen, begin mei stond het gehele skelet overeind, en aan het eind van die maand zijn de bouwvakkers begonnen met metselen. Echt ongelooflijk hoe vakkundig en snel er gewerkt is. Toen het metselen éénmaal begon zag je het gebouw dagelijks veranderen. Deze laatste twee maanden is het vooral de inrichting binnen die tot stand komt; de vloeren, verlichting, schilderwerk en het fotobehang. Het is precies geworden zoals we gehoopt hadden, nog beter zelfs,” zegt Rian blij.

Dagbesteding bewoners
Ook rondom het gebouw is aan alles gedacht: een wandelpad, een speel- en ontmoetingsplek, een dierenverblijf en veel groen en fruitbomen. “Hier kunnen de bewoners zich nuttig maken, al naar gelang hun mogelijkheden en rekening houdend met hun beperkingen. De werkzaamheden lopen uiteen van het verzorgen van de dieren tot het onder begeleiding ‘onderhouden’ van het landgoed. Ook binnen is er voldoende ruimte voor dagbesteding voorzien,” licht Rian toe.

Bewoners
Eind december, na de oplevering, hebben de bewoners en hun familie de eigen kamers ingericht. Op 2 januari 2015 namen de eerste bewoners hun intrek in het pand.

Klik hier om meer projecten te bekijken.

Details
Status
Gereed
Oplevering
December 2014
Plaats
Heesselt
Categorieën
Zorg

Wij bespreken graag uw wensen

Invalid Input

Vul een telefoonnummer in

Vul een naam in

Vul een geldig e-mailadres in

Invalid Input

Invalid Input

Deel deze pagina Linkedin