Revitalisatie Volvo Cars Nederland, Beesd

Revitalisatie Volvo Cars Nederland, Beesd
images/projecten/178/volvo-cars-nederland-beesd-header-1.jpg
images/projecten/178/volvo-cars-nederland-beesd-header-10.jpg
images/projecten/178/volvo-cars-nederland-beesd-header-11.jpg
images/projecten/178/volvo-cars-nederland-beesd-header-12.jpg
images/projecten/178/volvo-cars-nederland-beesd-header-13.jpg
images/projecten/178/volvo-cars-nederland-beesd-header-14.jpg
images/projecten/178/volvo-cars-nederland-beesd-header-15.jpg
images/projecten/178/volvo-cars-nederland-beesd-header-2.jpg
images/projecten/178/volvo-cars-nederland-beesd-header-3.jpg
images/projecten/178/volvo-cars-nederland-beesd-header-4.jpg
images/projecten/178/volvo-cars-nederland-beesd-header-5.jpg
images/projecten/178/volvo-cars-nederland-beesd-header-6.jpg
images/projecten/178/volvo-cars-nederland-beesd-header-7.jpg
images/projecten/178/volvo-cars-nederland-beesd-header-8.jpg
images/projecten/178/volvo-cars-nederland-beesd-header-9.jpg
images/projecten/178/volvo-cars-nederland-beesd-header-9a.jpg
Omschrijving:

Medio september vond de feestelijke heropening plaats bij Volvo Cars Nederland in Beesd. Het pand, direct gelegen aan de A2 ter hoogte van Beesd heeft een goede zichtbaarheid voor alle passerende weggebruikers. Afgelopen maanden is hard gewerkt om  het pand in een nieuw jasje te steken. De revitalisatie lag volledig in handen van Bouw- en Aannemingsbedrijf J.C. van Kessel. Projectleider Herman de Leeuw: “We hebben de kantoorgevels voorzien van nieuwe aluminium gevelbekleding, tevens is de entree vernieuwd en heeft het een eigentijdse en moderne uitstraling gekregen, passende binnen het Volvo concept. Daarnaast hebben we gezorgd voor de herinrichting van het voorterrein en het voorgelegen parkeerterrein.” Zoals je mag verwachten van een automerk is hier aandacht voor het duurzaamheidsaspect. De grootste hoeveelheid elektrische oplaadpunten is hier te vinden. Maar liefst 50 auto’s kunnen tegelijk opladen. “Voor de vernieuwing van de entree alsook de dakopbouw hebben wij, Entropal Aluminiumbouwers de puien geleverd. Hier zijn moderne aluminium profielen van het bekende kwaliteitsmerk Schüco toegepast,” licht Bob Nieuwenhuys van Entropal toe. Schüco brengt met zijn AWS (Aluminium Window System) functionele voordelen perfect in overeenstemming met architecturale en vormgevende aspecten.

In de gerenoveerde dakopbouw zijn aluminium deurprofielen toegepast. De nieuwe Schüco ADS-deursystemen (Aluminium Door System) worden vooral ingezet op het vlak van gebouwbeveiliging en gebouwautomatisering. Een deur verschaft namelijk niet alleen toegang tot een gebouw, maar moet voldoen aan hoge eisen wat betreft thermische isolatie, veiligheid, functionaliteit en design. “Het tijdloze design van deze deursystemen is bij Volvo Cars Nederland mooi gecombineerd met het Schüco AWS-raamsysteem. Hierdoor voldoet het aan de allerhoogste eisen wat betreft vormgeving en comfort”, legt Bob uit.

Bouwbedrijf J.C. van Kessel heeft ook binnen de entree, receptie en showroom volledig gerevitaliseerd. “Deze ruimtes hebben een complete restyling ondergaan naar de maatstaven van Volvo en kunnen dienen als voorbeeld. Werkelijk alles is vernieuwd, waaronder plafond, vloeren en de verlichting”, aldus René Traa, IT & Facility Manager van Volvo Cars Nederland. “Zodra je het pand binnenloopt proef je het Zweden gevoel. Het is licht, ruim en heeft een hele open uitstraling. In de showroom is een wel doordacht lichtplan aangebracht, waardoor de auto’s prachtig worden uitgelicht en echt tot hun recht komen. Er zijn verschillende vergaderruimtes gecreëerd alsook een living zodat er ruimte is voor ontspannen gesprekken. Slim gebruik van glazen systeemwanden geven de ruimtes een licht en open karakter.”

“Dankzij de goede samenwerking met opdrachtgever, (interieur)architecten en onderaannemers hebben alle inspanningen geleid tot een mooi resultaat waarmee Volvo Cars Nederland jaren vooruit kan”, sluit Herman de Leeuw mooi af.

Details
Merk- en profielserie
Sch├╝co AWS 60, AWS 65, AWS 50 NI
Opdrachtgever
Volvo Cars Nederland
Status
Gereed
Oplevering
September 2014
Adres
Stationsweg 2
Postcode
4153 RD
Plaats
Beesd
Categorie├źn
Kantoor- en bedrijfspanden, Renovatie

Wij bespreken graag uw wensen

Invalid Input

Vul een telefoonnummer in

Vul een naam in

Vul een geldig e-mailadres in

Invalid Input

Invalid Input

Deel deze pagina Linkedin