Nieuwbouw kantoor Flora Nova

Nieuwbouw kantoor Flora Nova
images/projecten/FloraNova/Flora-Nova---Iris-Spaink-12.jpg
images/projecten/FloraNova/Flora-Nova---Iris-Spaink-21.jpg
images/projecten/FloraNova/Flora-Nova---Iris-Spaink-29.jpg
images/projecten/FloraNova/Flora-Nova---Iris-Spaink-6.jpg
images/projecten/FloraNova/Flora-Nova---J.C.-van-Kessel-01.jpg
images/projecten/FloraNova/Flora-Nova---J.C.-van-Kessel-02.jpg
images/projecten/FloraNova/Flora-Nova---J.C.-van-Kessel-02a.jpg
images/projecten/FloraNova/Flora-Nova---J.C.-van-Kessel-05b.jpg
images/projecten/FloraNova/Flora-Nova---J.C.-van-Kessel-07a.jpg
Omschrijving:

Voor Hoveniersbedrijf en handelskwekerij Flora Nova heeft ons zusterbedrijf Van Kessel Architectuur een ontwerp gemaakt voor het nieuwe kantoor in Ophemert. Dit ontwerp bestaat uit veel glas wat een ruime en lichte uitstraling geeft. Bouw- en Aannemingsbedrijf J.C. van Kessel heeft de bouw van het pand gerealiseerd. 

Voor dit nieuwe kantoorhebben wij aluminium raam- en deurkozijnen en de vliesgevels geproduceerd. De kozijnen hebben van binnen een andere kleur dan buiten. Ook hebben wij daklichten geplaatst. Deze zorgen voor een optimale en natuurlijke lichtinval.

Sedumdak
Wat komt er bovenop je nieuwe kantoorpand als je een hoveniersbedrijf hebt dat gespecialiseerd is in groene daken? “Inderdaad, een sedumdak,” vertelt Peter de Bie, tuin- en landschapsarchitect bij Flora Nova Hoveniers. “Als visitekaartje voor ons bedrijf. Vanwege de fraaie, natuurlijke uitstraling. Vanwege de gunstige invloed op het binnenklimaat. Maar ook omdat een sedumdak economisch gezien uiteindelijk voordeliger uitpakt.”

Sedum is de verzamelnaam voor verschillende soorten vetplanten. Vetplanten houden goed water vast en kunnen daardoor goed tegen droogte. Een sedumdak vraagt drie tot vier keer per jaar een onderhoudsbeurt. Het hoveniersbedrijf haalt daarbij onkruid weg om het beeld zuiver te houden en te voorkomen dat het dak overwoekert met gras. Ook de afvoerpunten worden gecontroleerd, om er zeker van te zijn dat het water goed weg kan.

 

“Het komt niet vaak voor dat we zo’n sedumdak toepassen,” vertelt onze werkvoorbereider en tekenaar Peter-Jan Nijhoff. “Daarom hebben we ons uitgebreid laten adviseren. Door Flora Nova zelf, dat natuurlijk veel expertise heeft op dit gebied. Maar ook door UNILIN, dat uiteindelijk een net iets andere, meer op de praktijk gestoelde, oplossing voorstelde dan het betrokken adviesbureau.”

Details
Merk- en profielserie
AWS-65 en ADS-65
Specifieke eisen / toepassing
overal groene, zonwerende beglazing
Geveloppervlakte (m²)
264m²
Opdrachtgever
Flora Nova
Status
Gereed
Oplevering
Oktober 2015
Adres
Molenstraat 41B
Plaats
Ophemert
Categorieën
Kantoor- en bedrijfspanden

Wij bespreken graag uw wensen

Invalid Input

Vul een telefoonnummer in

Vul een naam in

Vul een geldig e-mailadres in

Invalid Input

Invalid Input

Deel deze pagina Linkedin