VMBO Mondial College, Nijmegen

VMBO Mondial College, Nijmegen
images/projecten/162/mondialcollege1.jpg
images/projecten/162/mondialcollege10.jpg
images/projecten/162/mondialcollege11.jpg
images/projecten/162/mondialcollege2.jpg
images/projecten/162/mondialcollege3.jpg
images/projecten/162/mondialcollege4.jpg
images/projecten/162/mondialcollege5.jpg
images/projecten/162/mondialcollege6.jpg
images/projecten/162/mondialcollege7.jpg
images/projecten/162/mondialcollege8.jpg
images/projecten/162/mondialcollege9.jpg
Omschrijving:

In Nijmegen is door Factor Architecten een nieuwe VMBO-locatie voor het Mondial College ontworpen. Het gebouw is opgetrokken uit drie bouwblokken die met elkaar verbonden worden door een verbindende tweede verdieping.
De verschillende kleuren metselwerk en aluminium kozijnen waarin de blokken worden opgetrokken geven identiteit aan de verschillende leerwegen. De kleurige erkers maken de verschillende sectoren tevens herkenbaar.

Entropal aluminiumbouwers heeft in opdracht van aannemer Muller Bouw de kleurrijke aluminium raam- en deurprofielen geproduceerd. Hierbij zijn de Schüco raamprofielen, type AWS 65, toegepast.

Het Mondial College is een van de eerste scholen in Nederland met een BREEEAM-certificaat, dit maakt de school een bewezen duurzaam gebouw.

De Schùco website belicht dit project op hun site:
In de buitengevels van de school moesten brandveiligheidsvoorzieningen worden getroffen. Dit ter voorkomen van brandoverslag tussen de verschillende compartimenten. Die voorzieningen zijn gemaakt op die plaatsen waar ze het eenvoudigst en dus het goedkoopst konden geworden gerealiseerd. Er zijn brandwerende deuren als ook doorlopende aluminium gevels met brandwerende beglazing toegepast.

Frans Worm technisch tekenaar van Factor "Gevelleverancier Entropal te Geldermalsen heeft ons in de uitvoering goed geïnformeerd en er bleken meer mogelijkheden te zijn dan in eerste instantie gedacht, zoals de mogelijkheid om 30 en zelfs 60 minuten brandwerende aluminium kozijnen en deuren toe te passen. Dan is het een sterk punt dat je brandwerende kozijnen, ramen, deuren en ook vliesgevels kan toepassen die er net zo uit zien dan die welke elders in het gebouw zitten. Dat is een groot voordeel."

Op het gebied van de brandveiligheid hebben we in de ontwerpfase het project laten toetsen. De wens voor het gebouw was openheid, transparantie en onderlinge contacten tussen de verschillende clusters in het gebouw. Je komt dan al snel aan grote brandcompartimenten maar dat vraagt dan weer een sprinkler installatie en daarmee een extra investering. Je moet echter ook zorgen voor een rustige leeromgeving."

Klik hier voor het hele artikel.

Details
Merk- en profielserie
Aluminium raam- en deurprofielen, Sch├╝co type AWS 65
Architect
Factor Architecten
Status
Gereed
Plaats
Nijmegen
Categorie├źn
Scholen

Wij bespreken graag uw wensen

Invalid Input

Vul een telefoonnummer in

Vul een naam in

Vul een geldig e-mailadres in

Invalid Input

Invalid Input

Deel deze pagina Linkedin