Renovatie DVS Katwijk

Renovatie DVS Katwijk
images/projecten/259/dvs-katwijk-foto-1-960x400.jpg
images/projecten/259/dvs-katwijk-foto-2-960x400.jpg
images/projecten/259/dvs-katwijk-foto-3-960x400.jpg
images/projecten/259/dvs-katwijk-foto-4-960x400.jpg
images/projecten/259/dvs-katwijk-foto-5-960x400.jpg
images/projecten/259/dvs-katwijk-foto-6-960x400.jpg
Omschrijving:

Chr. Drum- en Showfanfare Door Vriendschap Sterk (DVS) heeft onlangs haar intrek genomen in het voormalige pand van de Prinses Beatrixschool/ID-college aan de Nieuwe Duinweg in Katwijk. 

Geluid binnen houden
Bij een muziekvereniging wordt er nogal wat geluid geproduceerd. Om dit geluid binnen te houden hebben we speciale vliesgevels met bijzonder dik glas geproduceerd. Buiten kun je letterlijk een speld horen vallen, ook al zijn de repetities in volle gang. De vliesgevel aan de voorzijde hebben we voorzien van zonwerende lamellen om het binnenklimaat comfortabel te houden.

Van de website van DVS:
"Het pand aan de Nieuwe Duinweg stond alweer een aantal jaren leeg en door bouwdeskundigen binnen DVS is gekeken naar de staat en de verbouwingsmogelijkheden. In combinatie met de ligging en omgevingsfactoren werd het pand geschikt bevonden en aangekocht, mede dankzij financiële steun van de gemeente", aldus Marco van der Plas, voorzitter van DVS. "Ik ben een trots man en onze nieuwe locatie biedt volop mogelijkheden en kansen."

Verbouwing
In november van het vorig jaar is gestart met de verbouw van het bestaande pand en de nieuwbouw van de grote zaal. "De indeling van het bestaande pand is volledig gewijzigd om plaats te maken voor een sfeervolle kantine, opslag voor uniformen, instrumenten en materialen, leslokalen, een jeugdhonk en vergaderruimtes. Om de repetities van alle orkesten mogelijk te maken was wel nieuwbouw nodig, welke is uitgevoerd door Ouwehand Bouw Plus. De aangebouwde zaal heeft een oppervlakte van 225 m2 en leent zich bij uitstek ook voor het organiseren van een klein concert of andere evenementen."

Details
Specifieke eisen / toepassing
speciale vliesgevels met bijzonder dik glas
Status
Gereed
Oplevering
Maart 2015
Adres
Nieuwe Duinweg 51
Plaats
Katwijk
Categorie├źn
Overig, Renovatie

Wij bespreken graag uw wensen

Invalid Input

Vul een telefoonnummer in

Vul een naam in

Vul een geldig e-mailadres in

Invalid Input

Invalid Input

Deel deze pagina Linkedin