Brabant Water, Veghel

Brabant Water, Veghel
images/projecten/171/brabantwater1.jpg
images/projecten/171/brabantwater2.jpg
images/projecten/171/brabantwater3.jpg
Omschrijving:

Op de waterwinlocatie van drinkwatermaatschappij Brabant Water in Veghel is in 2011 een nieuw gebouw voor een wateronthardingsinstallatie gerealiseerd. De architect heeft hierbij gekozen voor een autonome en sculpturale verschijningsvorm dat in contrast is met de landelijke omgeving en de bestaande bebouwing. Kenmerkend en markant is de ‘kop’ van het gebouw waarin zich de silo’s bevinden met het restproduct van het onthardingsproces. Door grote glasvlakken in de gevel zijn vijf reactoren zichtbaar, die onderdeel vormen van her primaire proces van waterontharding.

Met het gebouw wil Brabant Water ook duurzaamheid uitstralen. Entropal aluminiumbouwers heeft de gevelmaterialen geproduceerd. De diepzwarte aluminium gevelpuien zijn volledig onderhoudsvrij. Hiervoor heeft Entropal type AWS 50 van Schüco toegepast. Aan het gebouw is ook een prachtige aluminium serre gebouwd, waarbij Entropal gebruik heeft gemaakt van het aluminiumvliesgevelsysteem FW 50+. Dit type behoort tot de meest toegepaste gevelsystemen in Europa en bieden voor elke toepassing en in alle klimaatregio’s de juiste oplossing. Het project is ontworpen door Architectenbureau Snoeren. Aannemer is Muller Bouw uit Oss.

Entropal aluminiumbouwers is onderdeel van de J.C. van Kessel Groep. Entropal is gespecialiseerd in de productie en montage van hoogwaardige aluminium ramen, deuren, schuifpuien, vouwwanden, vliesgevels en zonwerende gevels. Deze producten bieden een prachtig design,  ze zijn onderhoudsarm en voldoen aan de juiste eisen op het gebied van brandwerendheid, isolatie en akoestiek.

 

Details
Merk- en profielserie
Sch├╝co AWS 50 en FW 50+
Architect
Architectenbureau Snoeren
Status
Gereed
Plaats
Veghel
Categorie├źn
Kantoor- en bedrijfspanden

Wij bespreken graag uw wensen

Invalid Input

Vul een telefoonnummer in

Vul een naam in

Vul een geldig e-mailadres in

Invalid Input

Invalid Input

Deel deze pagina Linkedin