Bakkerij Hoogvliet

Bakkerij Hoogvliet
images/projecten/295/hoogvliet-1.jpg
images/projecten/295/hoogvliet-2.jpg
images/projecten/295/hoogvliet-3.jpg
images/projecten/295/hoogvliet-4.jpg
images/projecten/295/hoogvliet-5.jpg
images/projecten/295/hoogvliet-6.jpg
images/projecten/295/hoogvliet-7.jpg
images/projecten/295/hoogvliet-8.jpg
images/projecten/295/hoogvliet-klein.jpg
Omschrijving:

De meeste bakkerijen worden gebouwd op de begane grond. Een eventuele verdieping wordt voor kantoren en/of kantines gebruikt, niet als productieruimte. Maar grond is duur, en dus koos supermarktketen Hoogvliet in Bleiswijk voor een bakkerij met drie verdiepingen waarop ook productie plaatsvindt. Hoogvliet heeft vers hoog in het vaandel en kan vanuit de nieuwe bakkerij meerdere keren per dag aan de winkels leveren.

"Voor deze bakkerij leverden we alle elementen waardoor je naar buiten kunt kijken," aldus onze modelleur Willian van den Bogaard. "De vliesgevel op dit pand is beeldbepalend. Architectonisch bezien is het een speels element. Vrij groot ook: veertig meter lang en vijf meter hoog. Dan hebben we het over een aluminiumconstructie uit één stuk."

"Met de bouwpartijen maakten we gezamenlijk een BIM-model om het pand in 3D uit te werken.We zijn hierin weer een stap verder gegaan. De BIM-software van het Duitse Schüco stuurt niet alleen de inkoop, calculatie en het BIM-model aan, maar ook de productie. Zonder vertaalslag maakt het systeem zo direct de juiste elementen. Dankzij deze BIM-software voorkomen we faalkosten, doordat het van tevoren al duidelijk was op welke punten de constructie aangepast diende te worden. Normaal gesproken kom je er pas achter dat een kozijn niet past als je ermee in je handen staat op twaalf meter hoog."

Met dank aan het vakblad Industrie en Bouw voor de tekst en foto's.
Klik hier voor het hele artikel in dit blad over project Hoogvliet.

Details
Geveloppervlakte (m²)
300 m²
Architect
CasteO bureau, Amerongen
Status
Gereed
Adres
Zoetermeerlaan 1
Plaats
Bleiswijk
Categorieën
Overig

Wij bespreken graag uw wensen

Invalid Input

Vul een telefoonnummer in

Vul een naam in

Vul een geldig e-mailadres in

Invalid Input

Invalid Input

Deel deze pagina Linkedin