Nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Entropal Aluminiumbouwers. Volg de lopende bouwprojecten, lees interviews en bekijk gerealiseerde projecten.

Overzicht

 

We produceren een Schüco aluminium vliesgevel van 2.30 bij 3.80m die 30 minuten brandwerend zal zijn.

 

In onze fabriek in Geldermalsen zijn we een brandwerende vliesgevel aan het produceren. Niks bijzonders, dat doen we wel vaker.
Maar deze keer is er toch iets opmerkelijks aan de hand.

Directeur Adrie van Kessel licht dit toe: " Het gaat om een Schüco aluminium vliesgevel met een afmeting van 4 x 4 meter. Hier zitten meerdere ruiten in, en de grootste ruit heeft een afmeting van 2.30 bij 3.80 meter en een gewicht van bijna 600 kilo. Deze vliesgevel is door Schùco zo ontworpen dat hij 30 minuten brandwerend zal zijn. Tot nu toe was dit onmogelijk voor aluminium vliesgevels. Onze slimme Willie Wortels combineren hun kennis en kunde met de ontwerpers van Schüco om brandwerende mogelijkheden in aluminiumbouw te verruimen en daarmee meerwaarde te kunnen bieden aan de markt."

Tewes Tuitman, namens Entropal betrokken bij de ontwikkeling, is zichtbaar tevreden met het resultaat. "De testproductie verloopt uitstekend. Geweldig dat we de mogelijkheid hebben om dit te onderzoeken en om grote beglazing brandwerend te krijgen met de Schüco aluminium producten."

De vliesgevel wordt op 10 april getest bij Efectis in Bleiswijk. Efectis is de Europese hoofdrolspeler op het gebied van brandonderzoek en heeft ruime kennis op het gebied van testen, modelleren, certificatie en inspecties op mondiaal niveau.
De constructie-eigenschappen worden bij Efectis getest op de regels uit het Bouwbesluit. Dat gaat om:
- Weerstand tegen BrandDoorslag en BrandOverslag (WBDBO). Bepaling vindt plaats volgens NEN 6068. Beoordeelt wordt de tijd die een brand nodig heeft voor uitbreiding van de ene ruimte naar de andere ruimte;
- Brandwerendheid op bezwijken. Bepaling vindt plaats volgens NEN 6069 (experimenteel) of NEN-EN 1990-1999 (rekenkundig). Beoordeeld wordt wanneer de dragende functie verloren gaat.

Houdt onze nieuwspagina in de gaten voor meer foto's en de testresultaten.

nieuwe brandwerende vliesgevel entropal 2 Medium nieuwe brandwerende vliesgevel entropal 3 Mediumnieuwe brandwerende vliesgevel entropal 6 Medium nieuwe brandwerende vliesgevel entropal 7 Medium

Wij bespreken graag uw wensen

Invalid Input

Vul een telefoonnummer in

Vul een naam in

Vul een geldig e-mailadres in

Invalid Input

Invalid Input

Deel deze pagina Linkedin