Nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Entropal Aluminiumbouwers. Volg de lopende bouwprojecten, lees interviews en bekijk gerealiseerde projecten.

Overzicht

 

Voldoende daglicht in je woning staat op nummer 4 in de wensenlijst. Onze lichtstraten zijn hier ideaal voor.

 

2058a03 SmallOp Cobouw.nl verscheen het artikel "Bouwkwaliteit in de praktijk: Europeanen willen frisse lucht en veel daglicht".

Volgens Europeanen is een gezond huis belangrijker voor hun gezondheid dan stoppen met roken of starten met sporten. Daarom is het nu tijd dat we beginnen om ons huis te zien als een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl. Dit is de conclusie van een nieuwe studie in opdracht van de Velux Groep, gepubliceerd op Wereldgezondheidsdag.

Een goede nachtrust (1), goede woningventilatie (2) en voldoende daglicht in je woning (4): deze onderwerpen staan allemaal in de top 4 van wat Europeanen belangrijk vinden in relatie met hun gezondheid. De andere aspecten waren: eten van fruit en groente (3), tijd doorbrengen in de buitenlucht (5), vermijden van roken van tabak (6), regelmatig bewegen (7), vermijden van schadelijke stoffen (8) en voedingssupplementen (9).

De resultaten komen uit een nieuwe studie door het onafhankelijke onderzoeksinstituut Wilke onder 12.000 Europeanen in twaalf landen, waaronder Nederland. De resultaten staan in de Healthy Homes Barometer 2015. HLichtstraat Entropalet is tot nu toe het omvangrijkste onderzoek die de mening en het gedrag van Europeanen weergeeft omtrent een gezond woonklimaat. Michael Rasmussen van de Velux Groep is verrast over de uitkomst: ‘‘Europeanen zijn in het algemeen wellicht te optimistisch over het binnenklimaat in hun eigen woning. Een nieuw onderzoek van het Frauenhofer-Institut für Bauphysik uit 2014 toonde namelijk aan dat 80 miljoen Europeanen in vochtige huizen leeft. Zo is het binnenshuis drogen van wasgoed een veel toegepaste, maar wel slechte gewoonte. Vochtige huizen hebben een ongezond binnenklimaat dat de kans op ontwikkeling van astma bijna verdubbelt. Met andere woorden, als Europeanen zich bewuster waren van hoe ongezond hun woning eigenlijk is, zouden ze waarschijnlijk minder tevreden zijn.’’

2066a05 01 SmallDe wens voor voldoende daglicht in je woonruimte kan ons bedrijf Entropal eenvoudig invullen. Wij bieden verschillende producten die een optimale en natuurlijk inval van daglicht geven. Bijvoorbeeld onze:
- Lichtstraten: Vaak worden deze lichtstraten verwerkt als onderdeel van de woonkamer of in de aanbouw als deel van bijvoorbeeld de veranda. Met onze aluminium lichtstraten wordt wonen pas echt comfortabel. U heeft keuze uit verschillende opties, zoals helder glas, zonwerend glas of specifieke RAL kleuren.
- Lichtkoepels: Met regelmaat worden wij bij Entropal benaderd voor het ontwikkelen van bijzondere lichtkoepels bij moskeeën. In het verleden hebben wij diverse koepels mogen maken voor onder andere de moskee in Culemborg en Leerdam.
- Serres: Comfortabel genieten van de ochtendzon of avondrust in uw eigen tuin? Een serre geeft extra licht en meer wooncomfort en biedt ongekende mogelijkheden voor een nieuwe sfeervolle uitbreiding van uw woning.

Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden. Stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel met 0345 576 826.

Wij bespreken graag uw wensen

Invalid Input

Vul een telefoonnummer in

Vul een naam in

Vul een geldig e-mailadres in

Invalid Input

Invalid Input

Deel deze pagina Linkedin