Nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Entropal Aluminiumbouwers. Volg de lopende bouwprojecten, lees interviews en bekijk gerealiseerde projecten.

Overzicht

 

In samenwerking met BURO BIM gaan we het BIM-proces binnen onze J.C. van Kessel Groep optimaliseren.

 

In samenwerking met BURO BIM gaan we het BIM-proces binnen onze J.C. van Kessel Groep optimaliseren.

BURO Bim logoBIM staat voor Building Information Modeling. Deze bewezen methodiek slaat alle relevante informatie tijdens het hele bouwproces centraal op voor gebruik en beheer in een digitaal (3D) gebouwmodel. De kracht van BIM begint met het 3D-model waarmee het platte ontwerp tot leven komt. Door de kracht van visualisatie in 3D kan men virtueel het gebouw al beleven. Tevens kunnen ontwerpknelpunten 3D in kaart gebracht worden, waardoor het projectteam gezamenlijk op basis van de juiste informatie ontwerpkeuzes gericht kan maken.

filmopname bloemfonteijn 13 Small“Wij geloven in een open markt benadering en daarmee staan wij voor open BIM. Open BIM is een universele aanpak om op basis van open uitwisselingstandaarden en processen gezamenlijk te werken aan het ontwerp, uitvoering en beheer van bouwwerken. Op basis van de Open BIM aanpak kunnen alle partijen samenwerken, ongeacht welke software ze gebruiken”, aldus ingenieur Mark van Gurp van BURO BIM.

BIMMEN in heel de groep

Ons Bouw- en Aannemingsbedrijf J.C. van Kessel en het architectenbureau Van Kessel Architectuur en Projectmanagement zijn wellicht de meest bekende bedrijven in onze J.C. van Kessel Groep. Daarnaast zijn er ook nog Entropal Aluminiumbouwers, een aluminium filmopname bloemfonteijn 19 Smallramen- en deurenfabriek, een (project)ontwikkelingsbedrijf Atriment, een bedrijf in zonnepanelen Solar Comfort, een fruitteeltbedrijf Almakúti in Hongarije en een vastgoedbedrijf J.C. van Kessel Vastgoed met een eigen vastgoedportefeuille alsmede het beheer voor derden.

“Door de samenhang van deze disciplines zal BIM een grote meerwaarde leveren voor de groep,” geeft Mark van Gurp aan. Directeur Adrie van Kessel haakt erop in. “De consultants van BURO BIM zullen ons ondersteunen met het vastleggen van de BIM-ambities en deze praktisch vertalen naar gerichte doelstellingen en bijbehorende ondersteuning. Hiermee wordt BIMMEN binnen onze J.C. van Kessel Groep naar een hoger niveau gebracht.”Wil je meer weten over BIM, of je nieuwbouw/verbouw project volgens BIM laten bouwen. Neem dan nu contact met ons op.

Wij bespreken graag uw wensen

Invalid Input

Vul een telefoonnummer in

Vul een naam in

Vul een geldig e-mailadres in

Invalid Input

Invalid Input

Deel deze pagina Linkedin